Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
17/06/2015
Genisol Light Vessel Race 2015

Nu het mooie weer in het land is, zitten wij alweer volop met de zeilmicrobe. We hopen dat het mooie weer ook binnen 10 dagen nog in het land is voor onze Genisol Light Vessel Race.

Vanaf nu kan u de Sailing Instructions online vinden. Hier kan u onder andere het parcours al bekijken om zo helemaal voorbereid aan de start te verschijnen.

U kan zich nog steeds inschrijven voor de Genisol Light Vessel Race via deze link. Tot en met 22/06/2015 bedraagt het inschrijvingsgeld €70. Vanaf 23/06/2015 zal het inschrijvingsgeld verhoogd worden tot €100.

Ook voor het traditionele Genisol Light Vessel Diner kan u zich nog inschrijven. Dit door een mail te sturen naar info@rbsc.be met daarin de vermelding van het aantal personen, uw naam en eventueel de bootnaam. Het diner bedraagt €25 per persoon waarvoor u als voorgerecht een Noordzeebordje krijgt, als hoofdgerecht Baron de Boeuf met bearnaisesaus en als dessert een heerlijk dessertenbuffet. Dit alles zal verzorgd worden door ons koksteam van ons Clubhuis Alberta.

Wist u trouwens dat de Light Vessel Race voor het eerst in 1953 gevaren werd? Vroeger was dit een wedstrijd met een offshore-parcours op de Noordzee. De boten stuurden vanuit Zeebrugge naar het Kanaal om de lichtschepen de Wandelaer, de Westhinder, de Galloper en de Noordhinder te ronden. De jachten vertrokken toen op vrijdag en keerden na twee nachten op zee terug naar Zeebrugge. Vanwege het toenemende maritieme verkeer werd het steeds gevaarlijker de shipping lines in de Noordzee te doorkruisen. Daarom wijzigde de RBSC het concept en varen we nu inshore races waarna we in de haven overnachten. 

We zien elkaar op 27 - 28 juni!

Het RBSC-team

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven