Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
28/07/2015
Youth Dinghies

Op het WK te Denemarken (Aarhus) hebben Matthias Van de Loock en Kevin Bonnevie de pannen van het dak gezeild in de Laser Radiaal klasse. Het team had als coach Nikolaas Van de Loock (broer Matthias) die ook een oud lid was van het zelfde team. Tot op de laatste dag bleef dit kampioenschap spannend voor het podium. Matthias haalde dan uit met een verschroeiende eerste plaats in de finale reeks wat hem de zilveren medaille opleverde.
Teamgenoot Kevin Bonnevie eindigde knap 11de en kan ook terugblikken op een knap WK.
Foto’s en de uitslag kan men bekijken via de link.
Graag laten wij weten dat we zeer fier zijn op onze RBSC zeilers.

Youth Multihull

Afgelopen week hebben onze F16 jeugdleden het EK F16 gevaren in Cescenatico. 4 Dagen voordien konden ze al training ter plaatse krijgen van Sebbe. Het was al duidelijk dat het een licht weer wedstrijd ging worden, alle tips, tricks en tuning voor deze omstandigheden waren dus meer dan welkom! Paul Maes nam vanaf maandag de fakkel als coach over en heeft onze 4 jeugdteams tijdens het event begeleid. En wat mogen we trots zijn op onze Belgische prestaties! Alle 4 de jeugdteams eindigen in de top 10! Het was tot op de laatste dag een zeer spannende strijd. Maar met 3 eentjes op alle manches van de laatste dag, toonden Henri en Alec zich heer en meester van de F16 klasse en verzekerden ze hiermee hun titel voor het Franse topteam Manu en Eric. Aurélie en Morgan, ons tweede beste Belgische team, namen het brons mee naar huis na ook al weer een spannende strijd. De gebroeders Arnout en Klaas en de broers Thibaut en Thomas eindigen respectievelijk zeer knap 7de en 10de. We konden ons alleszins geen betere uitslag inbeelden, een kers op de taart na al het mooie werk van het Youth RBSC Sailing Team, onmogelijk zonder de steun van Mc Donalds.
We zijn meer dan trots op onze Europese titel F16 en de andere topplaatsen van onze Belgen!
Ondertussen zitten we met het jeugdteam nog steeds in Italië, maar dan aan het Grada Meer waar 6 van onze Dragoon teams samen met Laurent strijden voor de wereldtitel op het WK Dragoon. Na twee dagen zeilen staan Nicolas en Victor knap 3de!
Volg ons via Facebook, zo blijf je up to date van al onze resultaten!

Vele zonnige groetjes,
Het Youth RBSC Sailing Team

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven