Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
24/08/2015
Brons op het WK Laser 4.7 in Medemblik en Zilver op de Q-Cup

Beste leden,

Graag delen we jullie via deze nieuwsbrief mee dat we weer fier mochten zijn op ons Youth-Team!
Dit zowel voor ons Youth Dinghie Team als voor ons Youth Multihull Team.

Bij de Dinghies haalde Isaura Maenhaut maar liefst brons op het Wereld Kampioenschap Youth Laser 4.7 in Medemblik. Dit is tevens de hoogste plaats ooit behaald op een kampioenschap Laser 4.7 door een meisje! We willen haar dan ook van harte proficiat wensen voor deze schitterende prestatie! Maar ze was niet de enige van het RBSC Youth Team die hier goed scoorde. Thomas Bouckaert haalde de 57ste plaats. We mogen dus zeker en vast fier zijn op het talent binnen ons Youth Dinghie Team met een 3de en 57ste plaats op 234 deelnemers!
Maar hier stopt het goed nieuws niet! Tom Thys is dit weekend 2de geworden op de Q-cup te WVD Hombeek (Mechelen) op 47 deelnemers.
Dit was zijn eerste wedstrijd alsook de eerste wedstrijd van de Q-Cup 2015
Het recreatieve circuit bestaat uit 10 wedstrijden met de finale bij ons in RBSC Heusden op 17 oktober.
Ook 8 andere RBSC zeilers hebben zeer knap gezeild op hun eerste wedstrijd en waren allemaal in de eerste helft van de uitslag. Proficiat aan Theodore, Robertien, Colin, Edgar, Maxim, Briek, Hendrik en Karel! Volgende week in Oostende, zullen er nog meer deelnemers van de RBSC zijn.

Hopelijk kunnen we dan terug de strijden naar de trofee van beste club die we vorig jaar met veel overtuiging hebben gewonnen.
We zijn alvast goed begonnen

Er is ook een interview gedaan met Tom door de televisie (ring TV), dit kan je hier bekijken.


Youth-Multihull Team palmt het podium in!

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Dragoon plaats in Noordwijk. Met 5 van onze dragoon-teams vertrokken we zaterdag ochtend al vroeg richting Noordwijk, en dit was meer als de moeite waard!
Het podium van het NK Noordwijk werd volledig ingenomen door de Youth van de RBSC. Plaats 1 tot en met 4 waren weggelegd voor onze Youth. We zijn dan natuurlijk ook oprecht fier op hen. 
Lucas en Cyriak gingen met het goud aan de haal, gevolgd door Frédéric en Morgane op een tweede plaats en een derde plaats voor Nicolas en Victor
Maar dit waren niet de enige top-resultaten dit weekend! Op de Raf Verhaeghe Challenge in Oostduinkerke haalden Henri en Alec het goud in de C1 klasse. Ook in de C3 klasse was de RBSC-Youth represent! Met goud voor Eugénie en Morgan en zilver voor Sébastien en Axelle.
We kunnen dus héél tevreden terug kijken op een geslaagd weekend met top-resultaten van ons Youth Team.

Tot snel op het water,
Het RBSC-Team

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven