Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
19/10/2015
Finale Q-Cup te Heusden

Zaterdag 17 oktober was er zeer weinig tot geen wind voorspeld. 52 boten kwamen aan de start van de finale van de Q-Cup met Otto Van de Bergh aan de leiding van het algemene klassement. Ook waren we met de RBSC de leider die mathematisch niet meer in te halen was in het klassement voor de beste club.

8u ’s morgens was er geen wind maar deze kwam gelukkig rond 9u heel langzaam opzetten wat ons toch de mogelijkheid gaf om 2 reeksen te zeilen. Onze RBSC zeilers deden het zeer goed met Otto na twee reeksen aan de leiding en Achiel Couvent op drie. Ook had Otto zijn rechtstreekse belager wat steken laten vallen en stond hij op plaats 9. Noodgedwongen door een wegvallende wind moesten we naar de kant voor de middagpauze.

Rond 14u gingen we terug het water op met een beetje wind dat helaas tijdens de startprocedure weg viel. Uitstel op het water was de enige oplossing maar tevergeefs hebben we de start van 15u30 moeten afbreken.

Het resultaat van de dag was snel gemaakt … Otto 1 en Achiel op 3 voor het dag klassement (wat door geen drie reeksen niet meetelde voor het klassement van de Q-Cup). Uiteraard bleef Otto de winnaar van de Q-Cup algemeen en werd de RBSC de beste club 2 jaar na elkaar. Volgend jaar blijven we op het zelfde elan doorgaan en hopen we met de zelfde ereplaatsen te kunnen gaan lopen. Cross fingers …
Foto’s kan men bekijken via deze link en de uitslagen kan men hier terugvinden.

Langs deze weg zou ik graag ook onze medewerkers bedanken die ons hielpen bij het organiseren van deze wedstrijd. Zonder hen zou dit nooit mogelijk zijn!!!

Dutch Dragoon Cup

Tijdens het weekend van 10 & 11 oktober trokken we met het RBSC Youth Multihull team met 7 Dragoon teams en 2 C3 teams richting Catclub Zeeland voor de Dutch Dragoon Cup. Onze komst is zeker en vast niet onopgemerkt voorbij gegaan! Onze 2 deelnemende teams in de C3-Class eindigden respectievelijk 1ste en 2de! De Eerste plaats was weggelegd voor Axelle Van Eupen en Sébastien Derumeaux. De 2de plaats voor Loïc Hermans en Emmanuel Wynant

Ook bij de Dragoon-Class lieten we ons niet doen! Plaats 1 was weggelegd voor Lucas Claeyssens en Cyriak Brems. Plaats 2 voor Nicolas De Vos en Victor Vandenbulcke. Plaats 3 Voor Colin Drake en Morgane Devos. Het podium werd dus (weeral) volledig ingenomen door onze Youth. De andere teams kaapten plaats 5, 6, 17 & 21 weg! De foto's van dit fantastische weekend kunnen jullie hier bekijken en de uitslagen kunnen jullie hier terugvinden.

We zijn dus terecht fier op ons Youth Multihull team & hopen dat we zo kunnen blijven doorgaan!

Belgisch Kampioenschap F16

Ook onze F16 zeilers hebben de RBSC nog maar eens op kaart gezet! Tijdens het BK F16 in Oostende haalden we ook alle podiumplaatsen binnen met ons RBSC Youth Team! Stijn Van Daele & Stef Haazen finishten op een 5de plaats. Aurélie Van Schoote & Klaas Victor haalden een 3de plaats binnen, gevolgd door Philip Hendrickx & Filip Olyslager op een 2de plaats. Op de 1ste plaats eindigden Henri Demesmaeker en Alec Bagué. Hierdoor werden ze ook Belgisch Kampioen F16! We zijn dus terecht héél fier op het Youth F16 Team en hun behaalde titels! We hopen dit ook nog dit seizoen en de volgende seizoenen verder te kunnen zetten. De uitslagen van het BK F16 kunnen jullie hier terugvinden.