Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
29 februari 2016
In deze nieuwsbrief:
  • ISAF & RYA Cursus 19-20 maart
  • Symposium: De NOORDZEE 2 april
  • Activiteiten 2016
  • Praktisch
  • Code Maart
19-20 maart Sea survival Cursus

OP 19 en 20 maart Organiseert RBSC exclusief voor jullie een essentiële cursus voor de doorwinterde watersporter. Een tweedaagse cursus bestaand uit een ISAF Cursus en een RYA Overlevingsopleiding met een echte zwemproef in het zwembad.

Het overkomt ons allemaal wel eens, tijdens het zeilen steekt de wind iets meer op dan verwacht. Of er komt een wel erg donkere wolk aandrijven. Gelukkig eindigen deze situaties meestal enkel in stoere cafépraat, maar wat als het écht allemaal teveel wordt? Deze cursus geeft je de juiste richting aan om dit soort hachelijke situaties op een veilige manier door te komen.

Op zaterdag is het de ISAF training, op zondag de RYA Sea survival. Met als kers op de taart een echte zwembadproef, waarin je kan meemaken hoe het voelt om in het water te vallen en aan boord van een reddingsvlot te klauteren.

Alle info, klik hier

Schrijf snel in, want er zijn slecht een gelimiteerd aantal plaatsen.

2 april Symposium de Noordzee

Er gebeurt zoveel in en op onze Noordzee.

Omdat velen geïnteresseerd zijn in wat er allemaal te beleven valt, hebben we enkele experts verzameld die enkele korte uiteenzettingen zullen houden over hun vakgebied.

Door gevarieerde expertisegebieden aan bod te laten komen zijn we er van overtuigd dat dit een boeiende voormiddag zal zijn voor iedereen die plezier beleeft in de buurt van de Noordzee.

Bij huidig programma gaan de thema's van plasticvervuiling naar klimaat naar windmolens,... Het zal doorgaan van 10u tot 12u30 in de Alberta.

Deze voormiddag wordt georganiseerd op vraag van en in samenwerking met leden. alle suggesties zijn steeds welkom.

 

Activiteiten programma.

Je kunt al onze activiteiten terugvinden op een eenvoudige PDF met een beetje uitleg.

Een duidelijk overzicht vind je ook hier.

We hebben weer geprobeerd een gevarieerd aanbod te brengen, mocht er nog iets ontbreken, laat het ons gerust weten.

Of doe je een reisje en wil je eventueel wel een paar medereizigers, deel het met ons op onze speciaal daartoe bedoelde Facebookgroep: the sailing on tour.

Wat The Sailing Cup betreft zijn er 2 activiteiten waar we de jeugd op uitnodigen, hier hoeft u dus zelf geen bemanning te voorzien. Het gaat om 9 juli en 10 september. Meer nieuws volgt nog, maar niks houdt je tegen om je agenda reeds te synchorniseren met onze planning en je in te schrijven.

De Praktische kant

Hierbij enkele suggesties:

  • Je kunt gedurende een week je boot uit het water halen voor het onderhoud van het onderwaterschip. Dat kan van maart tot mei telkens op donderdag.
  • Gelieve je in te schrijven voor een activiteit wanneer je de intentie hebt deel te nemen. Ook al ben je niet 100% zeker dat je zal kunnen deelnemen, toch is het voor ons interessant als je je inschrijft, op die manier kunnen we beter inschatten hoeveel interesse er voor de activiteit is, en beter voorbereiden.
  • Het Wifi is ook komend seizoen inbegrepen (een code kun je krijgen in het havenkantoor).
  •  ... vragen?... havenmeester@rbsc.be
code maart

Code maart wordt 1603*

*Er is een nieuw klavier bij het sanitair, vanaf heden heb je het 'belletje' niet meer nodig.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven