Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
De eerste boten zijn het water in gegaan: een relaas door Bernard Rappe

Wie meent dat er in Langerbrugge geen clubsfeer heerst vergist zich!
Ondanks het koude weer en de bewolkte hemel werd op zondag 20/3/2016 in gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer hard gewerkt op de basis Langerbrugge om enkele boten water te laten, dit van 09h00 tot ruim 18h00.
Het bleek meteen de vuurdoop voor Pierre Charlier, onze nieuwe basis verantwoordelijke.

Verschillende moter- en zeilschepen werden verplaatst, buiten gezet, en vervolgens terug in de loods geplaatst te worden, dit om 2 zeilschepen te water te laten.
De Lady G en de Mary Bleu gingen op bijzonder efficiënte wijze te water, de travel lift en de kraan functioneerden naar behoren, en het plaatsen van de masten ging vlot, als leek het werk gedaan door een geroutineerde en op elkaar ingespeelde equipe.
Jeroen kon ondertussen zijn buitengereden schip volledig wassen en poetsen.

Onder de middag werd zelfs een heuse schaftijd gehouden (weliswaar in de sympathieke “club next door”), werd bijgepraat over het wel en wee van de zeilerij, en werden tips gegeven om bliksemschade bij bliksemstormen te vermijden ( startkabels op de stagen en vandaar in de zee!).

Dank aan Pierre Charlier, Tom Van Holsbeek, Jean-Paul en Jeroen en mama Ellegiers, Freddy van Laere, Boris en Victor en Gerda Rappe voor deze vermoeiende doch sympathieke dag.

Bernard Rappe

Planning tewaterlating

Nu de eerste boten in het water gegaan zijn, zit de planning van de tewaterlating steeds voller. Mogen we u daarom vragen ons te laten weten wanneer u uw boot het liefst in het water zou zien gaan, indien dit nog niet gebeurt zou zijn. Zo kan Pierre een zo gepast mogelijke planning opmaken, zodat alle boten tijdig te water kunnen. De gewenste data mag u doormailen naar langerbrugge@rbsc.be.

2 April: Symposium De Noordzee

Op 2 april voorzien we een 'mini-symposium' in verband met de Noordzee. Professor Janssen zal zijn expertise over de plasticvervuiling in de oceanen en de Noordzee met ons komen delen.
Jullie worden om 10.30u verwacht in ons Clubhuis Alberta. Het einde van de voordracht is rond 12.00u voorzien.
Inschrijven kan door te mailen naar havenmeester@rbsc.be.

23 April: Algemene Vergadering

Hierbij nodigen wij u graag uit op de Algemene Vergadering van 23/04/2016 die zal plaatsvinden in Het Zoute (Zeedijk 871 Y, 8300 Knokke-Heist). De algemene vergadering zal ook dit jaar afgesloten worden door de traditionele receptie.

The Code - April

Gezien de maand maart ten einde loopt, sturen we jullie hierbij de nieuwe code voor de maand april. De code voor deze maand zal 4444 zijn.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven