Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
4 april 2016

Beste Leden,

Met nog 125 dagen te gaan voor de Olympische Spelen in Rio, heeft Evi Van Acker zilver gewonnen op de Eurosaf wedstrijd in Palma De Mallorca (Spanje)!
Evi begon aan de medalrace als derde in het klassement, op 17 punten van de Finse Tuula Tenkanen. Het goud was zo goed als zeker voor Tuula, maar met maar enkele punten verschil tussen Evi en de twee Deense dames Sarah Gunni Toftedal en Anne-Marie Rindom zou de strijd voor de zilveren en bronzen medaille nog spannend worden. Uiteindelijk kwam Evi als vierde over de finish en springt ze in het klassement over Sarah Gunni Toftedal naar de tweede plaats. Anne-Marie Rindom finishte als derde en eindigt op één punt achter Evi.
Op haar twitter reageert Evi dat ze in de medalrace er het beste heeft uitgehaald en dat ze na een paar slechte dagen haar wedstrijd toch met een positief gevoel kan afsluiten.

In de Laser Standard kon William De Smet een race winnen. Hij maakt hiermee een zeer sterke progressie, van de 154ste plaats vorig jaar zeilde hij dit jaar naar de 38ste plaats.

Bij de 49er's finishte Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers dit jaar op de 20ste plaats. Ook wisten Yannick en Tom, door hun resultaat op het WK in 2015, een Olympisch ticket te bemachtigen.

Klik hier om alle resultaten te bekijken

Met sportieve groeten
Het RBSC Team
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven