Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
11 april 2016
In deze nieuwsbrief

 

  • Openingsdrink 16 april
  • Intro Challenge 16 april
  • The Sailing On tour
  •  Upcomming events: jeugd a/ boord; Shielmartin Race; woensdagavondzeilen
  • Code
Openingsdrink 16 april

We willen jullie allemaal van harte uitnodigen om een glas te komen heffen in de Alberta op 16 april om 18u.

Dit wordt onze eerste Captains mEATing, daar kunnen we samen gezellig babbelen over de invulling van komende zomer. We hebben al verschillende activiteiten op onze kalender, daarbij is jullie inbreng ten zeerste geapprecieerd.

Zoals meestal met een Captains mEATing kun je nadien aanschuiven aan tafel om iets te eten, aangezien we veel volk verwachten vragen we om te reserveren bij Nathalie 050544197, of geef me een seintje, dan geef ik het door.

 

Intro Challenge

Al wiens boot (motor- & zeil-) reeds vaarklaar is bij dit prille begin van het seizoen, heeft het geluk te kunnen deelnemen aan onze zoektocht op zee.
Deze start op 16 april met een korte briefing om 13u00 aan het havenkantoor, waarna iedereen op zee gaat.
Op een uitgetekend parcours krijgen jullie verschillende tips die moeten leiden naar een begrip, persoon of evenement. Wie als eerste het juiste antwoord doorstuurt per SMS wint! Schrijf je in!

Het parcours wordt getekend rekeninghoudend met wind en getij. Om het antwoord te vinden zal Google niet voldoende zijn, ons boek "150 jaar RBSC" is ook onontbeerlijk. (Wie dit boek nog niet zou hebben, kan in het havenkantoor terecht).

Voorlopig parcours: Route shared using Navionics App.
View it: http://tinyurl.com/z7tgf7y
Download it: http://tinyurl.com/jbp4kmo
 

 

Mei wordt tourmaand

De maand mei staat gekend om zijn verlengde weekends, daarvan profiteren we ook om 2 tourtochten te plannen.
Omdat we uiteraard weersafhankelijk zijn, is het exact plannen niet evident. Maar het idee is wel om eentje richting de overkant van het kanaal te gaan, de andere misschien een citytrip naar Antwerpen? of Zeeland?

De 2 geplande tochten zijn 5-8 mei en 14-16 mei.

Deze tochten zijn voor iedereen toegankelijk, de routes worden in samenspraak uitgestippeld en voor wie niet kan overnachten op zijn eigen boot, kunnen we wel een oplossing vinden (op een andere boot of B&B,...)

Interesse? mail me!

Daarna staan er nog 2 tours gepland: Sortie d'été op 8-15 augustus en 16-18 september.

 

Verdere activiteiten om in de gaten te houden:

Jeugdig enthousiasme

Tijdens 3 wedstrijden nodigen we jeugd tussen 12 en 18 jaar uit om met jullie mee te zeilen. Zowel jongeren van onze stages of van ons jeugdteam alsook de jongeren van buiten de zeilwereld worden uitgenodigd om deel te nemen. Het gaat om de Shielmartinrace, de Sailing cup Just in Time en de Sailing Cup in de manège. Respectievelijk wordt dat 21-22 mei, 9 juli en 10 september.

Shielmartin Race

21-22 mei gaat de Exclusieve Shielmartin race Breskens-Zeebrugge-Breskens door. Deze prachtig omkaderde wedstrijd heeft als doel het project van de Shielmartin en de schoonheid van de zeilsport in de verf te zetten. Het is een fundraising wedstrijd t.v.v. het opleidingscentrum Goca. Alle info vind je op onze site.

Woensdagavondzeilen

We hebben hier een paar enthousiastelingen rondlopen voor 'woensdagavondzeilen'. Het concept is verrassend genoeg een combinatie van zeilen en woensdagavonden. Zegt je dit wat? Laat het me weten, want hoe meer deelnemers, hoe gezelliger het wordt!

Filantropiewerking Noordzee

De interessante lezing over de noordzee, enkele weken geleden, is helaas niet kunnen doorgaan, desalniettemin wil ik een beetje reclame maken voor het goede doel dat daaraan verbonden is:

de filantropiewerking van het Vlaams Instituut voor de Zee

code april

code april: 4444

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven